Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis rakott krumpli

65 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Közben a meghámozott burgonyát, valamint a megmosott és a végektől megszabadított cukkinit egyforma vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk.
  2. A megtisztított és félbevágott fokhagymagerezddel bedörzsölünk egy tűzálló tálat, majd a maradékot félretesszük. A tálat az alján és az oldalán is beecseteljük egy kevés olvasztott vajjal.
  3. A sajtot nagyobb tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, présen át belenyomjuk a maradék fokhagymát, majd simára keverjük. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és 1 csipet morzsolt majoránnával ízesítjük.
  4. Az előkészített burgonyát és cukkinit a kikent tálba rétegezzük. Közben a rétegeket enyhén megsózzuk, majd az egészet leöntjük a sajtos-tejfölös szósszal. Végül ráforgácsoljuk a 2 dkg vajat, tetszés szerint megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával és parmezánnal, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 50 perc alatt. 
Szárított morzsolt fűszer helyett ízesítsd frissen finomra aprított majoránnával, amelyet az étel díszítéséhez is használhatsz! Az utolsó 10 percre letakarhatod sütőpapírral vagy alufóliával, ha túlságosan pirul a teteje.

Ezek is érdekelhetnek

Friss