Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
DÖMÖTÖR VIOLA
Videó
Jó, jó, tudjuk, a tésztaételek többsége nem a gasztronómia csúcsa, de ez a sütőtökös-parmezános penne megérdemelten kapna helyet a legjobbak között, főleg az őszi ligában. A sütőtök és a parmezán a legjobb barátok, és ha még némi friss zsályalevél is kerül a mártásba, az maga a tökély. Ne hagyjátok ki, amíg tart a szezon!
SÁNDOR ADRIENN
Cikk
MME
A carbonara spagetti az egyik legegyszerűbb, és a legtöbbek által kedvelt olasz tészta, és már az elején fontos tisztázni: tejszín nincs benne! Van benne viszont tisztességes mennyiségű füstölt szalonna és persze rengeteg parmezán. Hidd el, ha így készíted el a Fanny Konyha januári kedvencét, többé eszedbe sem jut tejszínnel belekontárkodni!
Ha valami gyors, egészséges, diétás, laktató és mindemellet finom vacsorát szeretnél csinálni, akkor ez a te recepted: egyszerre pácolódik, majd sül a csirkemell és a brokkoli, és isteni fűszeres, ezerízű fogás a végeredmény!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Az ember nem mindig vágyik a meleg és nehéz fogásokra, de így jól esik néha valami laktató enni. Nos,a tésztasalátát pont ilyen esetekre találták fel: gyorsan készen van, hosszú időre eltelít, nem meleg és, ami talán a legfontosabb: ezerféleképpen variálható! Most ebből mutatunk meg 11-et.
Tavasszal imádjuk a friss gombát, mert zamatos és illatos, ráadásul rengetegféleképpen készíthetjük el: ránthatjuk, csinálhatunk belőle pörköltet vagy épp tölthetjük is ízlés szerint. Most az utóbbihoz mutatunk egy szuper receptet extra krémesen és spenótosan, tavaszra hangolva.
A lasagne örök kedvenc, amit sokféleképpen variálhatunk: hagyományosan ugyan bolognai raguval és besamellel készül, de szerencsére egy csomó húsmentes, és mindenféle macerát nélkülöző változata is van már- ez itt az egyik kedvencünk!
Kard Sándorné
Kőrösy Gabriella
Soma Sajnovics
Papikné Veress Andrea
babiczky dóra
KOCSIS BÁLINT