Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis carbonara

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát felrakjuk főni a csomagoláson jelzett ideig, közben a cukkinit jó alaposan megmossuk, majd 3-4 milliméteres karikákra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, három tojást kettéválasztunk, a sárgájákat egy tálba tesszük, majd ehhez rakunk még egy egész tojást.
  2. Egy serpenyőben közepes lángon kevés olívaolajat hevítünk, a cukkiniszeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk, ügyeljünk arra, hogy annyi szeletet tegyünk a serpenyőbe amennyi érintkezik a serpenyő felületével, így tud szépen megpirulni. Arra is figyeljünk, hogy csak akkor ízesítsük sóval, borssal, mikor már megpirultak a szeletek, mert a só elvonja a cukkini nedvességtartalmát, és nem pirulni, hanem főni fog. Nemcsak serpenyőben, hanem magas hőmérsékleten sütőben is megpiríthatjuk a szeleteket. A megpirult cukkiniszeleteket egy tálba rakjuk.
  3. A kifőtt tésztát leszűrjük, a tészta főzővizéből keveset meghagyunk, ez segít sűríteni a carbonaraszószt.
  4. A tojásokat sózzuk, hozzáadjuk a parmezánt, majd jó alaposan összekeverjük. A serpenyőbe rakjuk a tésztát, lejjebb vesszük a tűzhely hőmérsékletét, a tojásos keveréket ráöntjük a tésztára, alaposan borsozzuk, öntünk hozzá főzővizet, majd lassú tűzön folyamatos keverés mellet pár perc alatt sűrítjük, krémesítjük a szószt. Nagyon figyeljünk, hogy amikor már krémes, zárjuk el a hőforrást, mert könnyen rántotta lesz a végeredmény. Végül hozzáadjuk a sült cukkinikarikákat, összekeverjük és melegen tálaljuk.

nézd meg videón, hogyan készül a carbonara spagetti!

  1. Parmezánnal, olívaolajjal és tört borssal díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss