Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés húsvéti torta

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
12 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat krémesre keverjük a cukorral és a sóval, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tejjel felváltva, kanalanként a masszához adjuk.
  2. A tésztát kivajazott, lisztezett, 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon hamar barnulna a teteje, letakarjuk alufóliával. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, hozzáadjuk a felaprított csokoládét, és addig kevergetjük, amíg elolvad. Ezután elkeverjük benne a felkockázott vajat is, majd hagyjuk kihűlni. Hidegen habosra keverjük.
  4. A tésztát kivesszük a formából, és vízszintesen 5 lapra vágjuk. A 4 alsónak szánt lapot meglocsoljuk a likőrrel, majd megkenjük krémmel. A felaprított grillázsból rájuk szórunk, ezután egymásra helyezzük őket. Az ötödik lapot a tetejére illesztjük, és letakarjuk a tortát folpakkal, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
  5. A csokimázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a felaprított csokoládét, majd simára keverjük tejszínnel. Hagyjuk kihűlni.
  6. Végül megkenjük a torta tetejét és oldalát a csokimázzal. A tetejét jégcukorral, csokitojásokkal, ehető virágokkal díszítjük.

Megjegyzés

A recept a 2021. februári Mindmegette magazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss