Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés csokoládétorta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 7 dkg holland kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 13 dkg cukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 marék puha kandírozott narancshéj felkockázva
  • A krémhez:
  • 3,5 dl habtejszín
  • 30 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 9 dk keserű csoki
  • 5 dkg holland kakaópor
  • A díszítéshez:
  • 20 dkg étcsoki tortabevonó
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejszínhab
  • zselatinfix
  • csokivirág

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem, a sárgákat a cukorral, a puha vajjal és a kakaóporral géppel legalább 5 percig keverem, szép selymes lesz. Ezután belekeverem a fehérjehabot, és apránként beleszitálom a lisztet és a sütőport.

Kibélelek egy tortaformát, a tésztát elsimítom benne. Ezután az apró kockára vágott puha kandírozott narancshéjat szépen belepotyogtatom a tésztába. Szögletes formát választottam, de kerek formában is süthető.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, és 45-50 percig sütöm (tűpróba). Ha kihűlt, 3 lapra vágom.

A csokikrémhez egy edényben felteszem forrni a tejszínt, a cukrot és a vajat, kevergetve 8 percig forralom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a holland kakaóport és a kockákra tördelt étcsokit. Csomómentesre keverem, majd hűlni hagyom, kihűlés után a hűtőszekrénybe teszem dermedni. (Érdemes a krémet pár órával előbb elkészíteni.) Dermedés után géppel jól kikeverem a krémet, ez selymessé és könnyűvé teszi.

A lapokat és az oldalát megkenem krémmel. A tetejére megolvasztom az étcsokis bevonót egy pici tejszínnel, majd elsimítom a torta tetején.

Az 1 dl tejszínt zselatinfix-szel és egy pici cukorral kemény habbá verem, majd nyomózsákba kanalazom, és csíkokat húzok a torta tetejére, ezen fognak támaszkodni a karamell lapok.

A karamell lapokhoz előkészítek egy zsírpapírt, 3-4 evőkanál cukrot egy edényben pici tejszínnel állandó keverés mellett világos barnára pirítok (5-6 perc), majd a zsírpapírra csorgatom. Kihűlés után leszedegetem, és a tejszínhabos csíkoknak támasztva feldíszítem a tortát.

Készen kapható csokivirágokkal még a közepét is kirakjuk.

Megjegyzés

Lehetne még ízesíteni a csokikrémet bármivel, de a fiam kérése az volt, csak csokis legyen, és mivel az Ő szülinapjára készült, így maradt csak csokis.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss