Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem, a sárgákat a cukorral, a puha vajjal és a kakaóporral géppel legalább 5 percig keverem, szép selymes lesz. Ezután belekeverem a fehérjehabot, és apránként beleszitálom a lisztet és a sütőport.
Kibélelek egy tortaformát, a tésztát elsimítom benne. Ezután az apró kockára vágott puha kandírozott narancshéjat szépen belepotyogtatom a tésztába. Szögletes formát választottam, de kerek formában is süthető.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, és 45-50 percig sütöm (tűpróba). Ha kihűlt, 3 lapra vágom.
A csokikrémhez egy edényben felteszem forrni a tejszínt, a cukrot és a vajat, kevergetve 8 percig forralom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a holland kakaóport és a kockákra tördelt étcsokit. Csomómentesre keverem, majd hűlni hagyom, kihűlés után a hűtőszekrénybe teszem dermedni. (Érdemes a krémet pár órával előbb elkészíteni.) Dermedés után géppel jól kikeverem a krémet, ez selymessé és könnyűvé teszi.
A lapokat és az oldalát megkenem krémmel. A tetejére megolvasztom az étcsokis bevonót egy pici tejszínnel, majd elsimítom a torta tetején.
Az 1 dl tejszínt zselatinfix-szel és egy pici cukorral kemény habbá verem, majd nyomózsákba kanalazom, és csíkokat húzok a torta tetejére, ezen fognak támaszkodni a karamell lapok.
A karamell lapokhoz előkészítek egy zsírpapírt, 3-4 evőkanál cukrot egy edényben pici tejszínnel állandó keverés mellett világos barnára pirítok (5-6 perc), majd a zsírpapírra csorgatom. Kihűlés után leszedegetem, és a tejszínhabos csíkoknak támasztva feldíszítem a tortát.
Készen kapható csokivirágokkal még a közepét is kirakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!