Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti babka

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babka tésztáját előző este is összeállítjuk: a robotgép keverőtáljába tesszük a lisztet, a cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, a sót, a citrom lereszelt héját, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat. Pár percig keverjük, amíg a tészta összeáll. Bucit formázunk belőle, és egy kiolajozott tálban, lefedve, éjszakára a hűtőbe tesszük. Reggelre így pont megkel.
  2. A töltelékhez – másnap –, egy közepes tálba törjük a csokoládét és a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk. Majd a porcukorral, sóval, kakaóporral együtt homogénné keverjük.
  3. A megkelt tésztát két egyforma részre osztjuk. Az egyik adagot lisztezett gyúródeszkán 40×30 cm-es téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a csokis töltelék felével, megszórjuk a kandírozott narancshéjjal is.
  4. Az egyik hosszú oldalától indulva szorosan feltekerjük, majd éles késsel a tekercset hosszában félbevágjuk. Töltelékkel felfelé szorosan összefonjuk a kalács két szárát, ügyelve, hogy a töltelék mindig felfelé nézzen. Gyorsan és ügyesen áthelyezzük egy kivajazott gyümölcskenyér formába. Ugyanígy összeállítjuk a másik adag kalácsot.
  5. 1 órát kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  6. Amíg a kalácsok sülnek, egy kis lábasban összeforraljuk a cukrot és a vizet, majd langyosra hűtjük. A sütőből kivéve a kalácsokat még forrón meglocsoljuk a sziruppal. Hagyjuk kihűlni őket és utána szeletelhetjük is.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss