hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti babka

MME MME
70 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A babka tésztáját előző este összeállítjuk: a robotgép keverőtáljába tesszük a lisztet, a cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, a sót, a citrom lereszelt héját, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat. Pár percig keverjük, amíg a tészta összeáll. Bucit formázunk belőle, és egy kiolajozott tálban, lefedve, éjszakára a hűtőbe tesszük. Reggelre így épp megkel.
  2. A csokis töltelékhez egy közepes tálba törjük a csokoládét és a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk. Majd a porcukorral, sóval, kakaóporral együtt homogén masszává keverjük.
  3. A hűtőből kivett kelt tésztát két egyforma részre osztjuk. Az egyik adagot lisztezett gyúródeszkán 40×30 cm-es téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a kihűlt csokis töltelék felével, megszórjuk a kandírozott narancshéjjal is.
  4. Az egyik hosszú oldalától indulva szorosan feltekerjük, majd éles késsel a tekercset hosszában félbevágjuk. Töltelékkel felfelé szorosan összefonjuk a kalács két szárát, ügyelve, hogy a töltelék mindig felfelé nézzen. Gyorsan és ügyesen áthelyezzük egy kivajazott gyümölcskenyér formába. Ugyanígy összeállítjuk a másik adag kalácsot.
  5. 1 órát kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ EXTRA CSOKIS BABKA:

 


 

Megjegyzés

Különleges és nagyon finom húsvéti kalács készíthető a recept alapján. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss