hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nutellás babka

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Langyosítsuk meg a tejet, majd keverjük hozzá a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy keverőtálban vegyítsük el a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá az élesztős elegyet a vajjal meg a tojással együtt, és dagasszuk a duplájára. Közben amikor ragacsosnak érezzük, adjunk hozzá egy kevés lisztet.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, és kenjük meg mogyorókrémmel úgy, hogy a széleken 1-1 cm-t szabadon hagyunk.
  4. Szorosan tekerjük fel a tésztát az egyik hosszanti oldalánál fogva. Felül kb. 2 cm-t meghagyva vágjuk félbe a tekercset egy éles késsel.
  5. Fonjuk össze a darabokat úgy, hogy mindig a vágott felük legyen fölfelé.
  6. Helyezzük a babkát egy sütőpapírral kibélelt vekniformába, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig.
  7. A sütési idő vége előtt 5 perccel szórjuk egy kisebb lábasba az 5 dkg cukrot, adjunk hozzá 50 ml vizet, és forraljuk fel.
  8. Végül locsoljuk meg az így kapott sziruppal a sütőből kivett babkát, és hagyjuk kihűlni a formában. 

Nézd meg videón, hogyan készül a nutellás babka

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss