A csokoládét felaprítjuk. Simára keverjük a pudingport 1,5 dl tejjel és 4 dkg cukorral. A maradék tejet egy lábasban felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a pudingos tejet, visszatesszük a tűzre, és kevergetve forraljuk 1 percig. Lehúzzuk a tűzről. Pár percig hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a felaprított csokit, hogy az teljesen elolvadjon benne. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük a keveréket.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd a kihűlt csokis pudinghoz forgatjuk.
Megpirítunk egy kevés zabpelyhet száraz serpenyőben, és szétosztjuk 6 kisebb pohárba vagy desszertespohárba. Rákanalazzuk a pudingot, majd megszórjuk durvára vágott magokkal. Elrendezünk a tetején néhány banánkarikát, majd mentalevelekkel és csokiforgáccsal díszítjük.