Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-cukormázas amerikai fánk

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • pici só
  • olaj a sütéshez
  • A cukormázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál langyos víz
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva 1 órát pihentetjük.

Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepüket kb. 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk.

Közepesen forró olajban szép pirosra sütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

A mázhoz a porcukrot pici vízzel, esetleg étlfestékkel összekeverjük, a fánkokra csorgatjuk. A csokoládét természetesen gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük a margarinnal, és a fánkokat ezzel a csokimázzal kenjük meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss