Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a szódát, sót és a porcukrot, majd habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a leszitált lisztet.
A palacsintasütőben felmelegítjük az olajat, majd beleöntünk a tésztából annyit, hogy szép egyenletesen el tudjuk oszlatni, majd vékony palacsintákat sütünk belőle.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, beleütjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a citromlevet, és a cukrokat. Vízgőz fölé helyezzük, majd állandó kevergetés mellett addig melegìtjük, míg besűrűsödik.Végül levesszük a gőzről és hagyjuk kihűlni.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd beletesszük a megmosott és lecsepegtetett eperszemeket, és erős lángon hevítjük körülbelül fél percig, végül hozzákeverjük a tejszínes krémhez.
A megsütött palacsintákat megtöltjük az epres töltelékkel, feltekerjük, és egy vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük. A maradék töltelékből a palacsinták tetejére kanalazunk, majd megszórjuk porcukorral és szeletelt mandulával. Forró sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.