Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyebefőtt egyszerűen

120 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket sterilizáljuk. A megmosott cseresznyét üvegekbe tesszük, minden üveg tetejére cukrot szórunk, és hozzáadjuk a szegfűszeget.
  2. Forrásban lévő vízzel feltöltjük az üvegeket, frissentartó fóliával befedjük, a tetőket szorosan rácsavarjuk, majd egy 5 literes lábasba állítjuk őket.
  3. A lábast az üvegek 3/4 részéig felengedjük langyos vízzel, a tűzhelyre tesszük, és a forrástól számított 20 percig lefedve, épp csak gyöngyözve főzzük.
  4. Takaróval, több rétegben betakarva, dunsztban hagyjuk kihűlni (fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget). Másnap felcímkézhetjük, és végleges helyére állítjuk.

    Kompótok és befőttek >>> 

    MEGÉRKEZETT JÚNIUS SZUPERSZTÁRJA, MINDENKI KEDVENCE: A CSERESZNYE >>> 

    9 HASZNOS RECEPT BEFŐZÉSHEZ >>> 

Megjegyzés

Felbontás után a hűtőben tároljuk, miután nincs benne tartósítószer, normál hőmérsékleten hamarabb romlik!

A befőzés alatt gondosan ügyeljünk, hogy szennyeződés ne kerülhessen a befőttekbe!
A recept 4 db 7,2 dl csavaros tetejű üveghez elég. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss