Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyebefőtt egyszerűen

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Allergénektől mentes recept

Elkészítés

  1. Az egyszerű cseresznyebefőtt előkészítéséhez először az üvegeket sterilizáljuk. (Kimoshatjuk mosogatógépben vagy kifőzhetjük forró vízben.)
  2. A lecsumázott, megmosott cseresznyét a tiszta üvegekbe töltjük, mindegyik tetejére cukrot szórunk, és hozzáadjuk a szegfűszeget.
  3. Forrásban lévő vízzel feltöltjük az üvegeket, frissentartó fóliával befedjük, a tetőket szorosan rácsavarjuk, majd egy kb. 5 literes lábasba állítjuk őket.
  4. A lábast az üvegek 3/4 részéig felengedjük langyos vízzel, a tűzhelyre tesszük, és a forrástól számított 20 percig lefedve, épp csak gyöngyözve főzzük.
  5. Az elkészült befőtteket kivesszük a vízból, szárazra töröljök, majd takaróval, több rétegben betakarva, dunsztban hagyjuk kihűlni (fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget). Másnap felcímkézhetjük, és a végleges helyére állítjuk.

Megjegyzés

Felbontás után a hűtőben tároljuk, miután nincs benne tartósítószer, normál hőmérsékleten hamarabb romlik!

A befőzés alatt gondosan ügyeljünk, hogy szennyeződés ne kerülhessen a befőttekbe!
A recept 4 db 7,2 dl csavaros tetejű üveghez elég. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss