hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pálinkás cseresznyebefőtt

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseresznyét alaposan megmossuk, majd leszárazzuk, és tetszés szerint kimagozzuk.
  2. Egy kisebb edénybe 2 dl vizet öntünk. Hozzáadjuk a gyümölcslét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket és a narancshéjdarabkát, majd összeforraljuk, és kb. 5 percig gyöngyözve főzzük.
  3. A cseresznyét a forró vízzel kiöblített csavaros befőttesüvegekbe töltjük. A szirupot leszűrjük, hozzáadjuk a pálinkát, és a gyümölcsre öntjük. A légmentesen lezárt üvegeket kb. 5 percre fejre állítjuk, végül visszafordítva hűlni hagyjuk. 

    MEGÉRKEZETT JÚNIUS SZUPERSZTÁRJA, MINDENKI KEDVENCE: A CSERESZNYE >>> 

    CSERESZNYEBEFŐTT ÉS KOVÁSZOS UBORKA - 9 HASZNOS RECEPT BEFŐZÉSHEZ >>> 

    BEFŐTT ÉS KOMPÓT: CSERESZNYE, MEGGY, BARACK, ALMA ÉS TÁRSAIK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss