Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos, görög joghurtos sajttorta

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy 22 cm-es kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, úgy, hogy a papír túllógjon a forma peremén.
  3. Összekeverjük a kekszmorzsát a megolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk a forma aljába. A formát az előmelegített sütőbe tesszük, és 8 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és egy rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez egy nagy tálban kézi robotgéppel simára keverjük a krémsajtot és a joghurtot. Hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és a reszelt héját is. Az egészet egyneművé keverjük.
  5. A krémet a tortaformában lévő kekszrétegre öntjük, és visszatesszük a formát a sütőbe. Kb. 40 percig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul egy kicsit, de nem kell teljesen keményre sütni, mert akkor megrepedhet a teteje.
  6. Kivesszük a sütőből, rácsra tesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni 30 percig.
  7. Azután a formát 3-4 órára hűtőbe tesszük, de lehet akár egy egész éjszakára is.
  8. Ha kihűlt, levesszük a formát a tortáról, és lehúzzuk az oldaláról a sütőpapírt.
  9. A tetejét filézett friss citromgerezdekkel díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a citromos, görög joghurtos sajttorta:

Ezek is érdekelhetnek