Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-mákos sajttorta

MME MME
3 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet összedolgozzuk 12,5 dkg vajjal, 6 dkg cukorral, a sóval és a tojássárgájával, majd fél órát hűtőben pihentetjük.
  2. A tejet felforraljuk 10 dkg cukorral és 5 dkg vajjal, hozzáadjuk a darált mákot, hagyjuk forrni, majd lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  3. A töltelékhez 12,5 dkg vajat és 12,5 dkg cukrot habosra keverünk, és a 2 egész tojást egyesével hozzáadjuk. A túrót a pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével összekeverjük, és a vajas-cukros tojáshoz adjuk, elkeverjük.
  4. Egy 26 centis tortaformát kivajazunk, kibéleljük a tésztával, megszurkáljuk az alját. Rászórjuk a kimagozott meggyet, elosztjuk rajta a mákkrémet, végül ráöntjük a túrós masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.

ELRONTHATATLAN DESSZERTEK SÜTÉS NÉLKÜL: 13 OLTÁRI SAJTTORTA >>> 

16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ >>> 

10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>> 

Megjegyzés

Lehet variálni, például a meggy helyett barackkal, körtével, szilvával, szőlővel vagy áfonyával is akár, de a mákot is kiválthatjuk, mondjuk dióval.

Őszi Balázs receptje.

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek