Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáshabos csokitorta

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a kekszet sodrófával, vagy késes aprítóban morzsásra törjük. A vajat megolvasztjuk, majd összedolgozzuk a morzsával. Ezután egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
  2. A töltelékhez a tojássárgájákat, a cukrot és a keményítőt egy kis tejjel csomómentesre keverjük. Egy lábasban felforraljuk a maradék tejet a sóval, majd levesszük a tűzről. Egy kevés forró tejet a cukros tojáshoz keverjünk, majd az egészet visszaöntjük a többi forró tejhez, és jól összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha már kezd pudingos állagot kapni, szűrőn keresztül átöntjük egy tiszta tálba.
  3. Kissé hagyjuk kihűlni, aztán a felaprított csokoládéra öntjük. Addig kevergetjük, amíg a csoki el nem olvad. Ezután a kekszes alapra simítjuk, és félretesszük.
  4. A tojáshabhoz a fehérjéket a cukorral, a citromlével és a sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a töltelékre simítjuk. Azonnal a 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg a tojáshab aranyszínűre nem pirul.

Ajánljuk még:

KAKAÓS-DIÓS KOCKA >>>

ZSERBÓ (EREDETI RECEPT SZERINT TORTAFORMÁBAN SÜTVE) >>>

TÚRÓS ROPOGTATNIVALÓ >>>

 

Megjegyzés

Egy szelet: 285 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek