Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Te is arra törekszel a teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyerednél, hogy ne túl tömör, hanem inkább kicsit levegősebb legyen? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi a pék, most erre a problémára mutat egy kiváló praktikát.
Van néhány olyan helyzet, amikor nagyon jól jön a papírtörlő a háztartásban - például edényeket vagy bútorokat is könnyen takaríthatunk vele. Felhasználása igen sokoldalú, de azért nem javasolt mindenre. Ráadásul mivel nem kifejezetten környezetbarát, érdemes spórolni vele. Mutatjuk, mi az, amiket soha ne csinálj vele!
Vízkereszttől hamvazószerdáig egymást követik a vigasságok és a lakomák, amelyek elképzelhetetlenek az édes farsangi finomság, azaz a fánk nélkül.
Sok recepthez a szétválasztott tojásnak csak a sárgájára vagy csak a fehérjére van szükség. De mit tegyünk a megmaradt résszel? Semmiképp se dobjuk ki, inkább használjuk fel citromkrémben, tiramisuban, vagy éppen tojáslikőrben!
Videó
Ragad az ujjad, rátapad a héj, és még mindig nem pucoltad meg a fokhagymát. Ismerős helyzet, ugye? A fokhagymapucolás nem túl hálás feladat, de van egy pofonegyszerű módja. Mutatjuk!
A vajat néha érdemes megbolondítani extra fűszerezéssel: a fokhagyma az egyik leggyakrabb használt ízesítő, ami nagyon jól harmonizál a vajjal. A fokhagymás vajat kenheted pirítósra, teheted szendvicsbe, készülhet belőle szósz és mártogatós, de akár süthetsz benne zöldségeket, húsokat is. Ha egy dolgot megteszel, még finomabb lesz a végeredmény – cikkünkből megtudhatod, mi az!
Elég frusztráló, amikor nem tudod kinyitni a befőttet vagy a savanyúságot. Hiába csavarod, a tető nem mozdul... Ami persze jó, hiszen így biztosan jó minőségű lesz a benne található finomság, de azért bosszantó is, hiszen amikor éhes az ember, nem jó, ha egy kupak kifog rajta. Mutatjuk a trükköket, hogyan szabadulhatsz meg a befőttesüveg tetejétől egyszerűen.
A karácsonyi időszakban ugrásszerűen megnő a halfogyasztás hazánkban is. Ez nem csoda, hiszen a halat az ünnepi menü egyik fontos alapanyagaként tartjuk számon. A legnépszerűbb fogás talán a halászlé és a rántott, illetve sült hal. Mi most az utóbbihoz hoztunk néhány tippet, amit nem árt, ha megfogadsz. Így tuti hibátlan lesz a te sült halad is.
Kívül roppanós, belül, puha, ragacsos, nyúlós. Habcsók készítéshez nem mer mindenki hozzálátni, ugyanis nem olyan könnyű eltalálni az állagát. Eláruljuk, hogyan készíthetsz tökéletes habcsókot!
Egy jó tarhonya a magyaros ételek, de leginkább a pörköltek klasszikus velejárója. Legyen szó csirkéről vagy marháról, ez a zseniálisan egyszerű reszelt száraztésztaként is emlegetett hungarikum tényleg megunhatatlan. Ha te is szereted ezt a köretet, de valami oknál fogva mindig összeragad a végén, akkor jó helyen jársz, már mutatjuk is a megoldást erre a problémára.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz tökéletes a habcsók!
Mindmegette
A fokhagymanyomó az egyik legpraktikusabb konyhai eszköz, ugyanis nem kell apró kockákra felvágni a fokhagymát, hanem egyenesen belenyomhatjuk azt a készülő ételekbe. Létezik egy trükk, amivel ez a mozdulat még gyorsabb lehet!
A brit sztárséf TikTok csatornáján osztotta meg a sült csirke készítésével kapcsolatos titkát egy videó formájában. Ha azt gondolnád, hogy valamilyen profi Michelin-csillagos trükkben rejlik a megoldás, akkor bizony tévedsz. Ez a praktika egyszerűbb, mint hinnéd.
Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint amikor a tej kifut, és annyira odakap, hogy a kozmás íze miatt fogyaszthatatlan kategóriába kerül. Van azonban egy egyszerű módszer, amivel eltüntethetjük belőle a kellemetlen bukét.
Ha guacamolét szeretnél készíteni, ezzel az egyszerű praktikával napokkal lerövidítheted az avokádó érési folyamatát.