Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szabi a pék: ezért lesz túl tömör a teljes kiőrlésű kenyered

default user icon
MME
Te is arra törekszel a teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyerednél, hogy ne túl tömör, hanem inkább kicsit levegősebb legyen? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi a pék, most erre a problémára mutat egy kiváló praktikát.

Ha már sütöttél otthon kenyeret, akkor szinte biztos, hogy nem az első alkalom volt az utolsó. A teljes kiőrlésű búzalisztből készült házi kenyér készítése már egy másik szint, de megéri kísérletezni vele, hiszen azon túl, hogy istenien finom, még rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, ráadásul lassabban emeli meg a vércukorszintet, hosszabb ideig biztosít teltségérzést, és még az emésztést is segíti.

Azonban gyakran visszatérő probléma, hogy a teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyér túl tömör lesz. Te is úgy gondolod, hogy az ízével nincs probléma, viszont az összhang sokkal jobb lenne, ha egy picit könnyedebb, légiesebb lenne végeredmény? Nos, Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi a pék most elárulja az alábbi videón, hogyan érheted el mindezt.

Tipp: Ha van egy jó recepted házi kenyérhez, egy dologra mindig figyelj oda. Fontos, hogy kenyérkészítéskor az alapanyagok mindig szoba-hőmérsékletűek legyenek! Ha pedig feldobnád még valamivel kedvenc pékárud, akkor adj hozzá olajos magvakat vagy aszalványokat.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss