Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől a titkos fűszertől lesz mennyei a sült csirke Gordon Ramsay szerint

default user icon
MME
A brit sztárséf TikTok csatornáján osztotta meg a sült csirke készítésével kapcsolatos titkát egy videó formájában. Ha azt gondolnád, hogy valamilyen profi Michelin-csillagos trükkben rejlik a megoldás, akkor bizony tévedsz. Ez a praktika egyszerűbb, mint hinnéd.

Gordon Ramsay a TikTokon osztott meg egy újabb kulisszatitkot, amit kedvenc sült csirkéjének elkészítésekor alkalmaz. A sztárséf már az elején kiemeli, hogy bizony semmi boszorkányságra nem kell gondolni, ugyanis véleménye szerint ennek a klasszikus fogásnak a titka nem más, mint a fűszerezés. Pontosabban egy bizonyos fűszer, amit Ramsay csirkehús sütését megelőzően, a felvert tojással való bekenés után használ. Ez pedig nem más, mint a szecsuáni bors - írja a Daily Meal.

@masterclass PART 1 | @Gordon Ramsay preps his Szechuan Roasted Chicken #roastedchicken #easychickenrecipe #wholechickenrecipe #cheftok #gordonramsayofficial #masterclass ♬ original sound - MasterClass

Erről az ősi kínai fűszerről egyébként azt kell tudni, hogy enyhén gyümölcsös íze van, ám amikor a nyelvvel érintkezik, egy igen különleges, nyelvzsibbasztó ízélményt kínál. Bátran párosíthatjuk vele a csilit is, hiszen a két fűszer találkozásakor kölcsönhatásba lépnek egymással, így a csípősség szempontjából is sokkal kellemesebb lesz a végeredmény.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss