Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Mindannyian ettünk már maradék pizzát – és valószínűleg a jövőben is gyakran rágcsáljuk el az előző napi maradékot. Általában ilyenkor már nem a legjobb az állaga, de pazarolni sem szeretnék, így legyűrjük. Van ennél jobb ötletünk, mutatjuk!
A gofri elkészítése elsőre talán nem tűnik túl bonyolultnak. Azonban ha a tökéletes - vagyis kívül ropogós, belül puha - gofri elkészítése a cél, oda kell figyelnünk néhány nagyon fontos apróságra. Mutatjuk a leggyakoribb bakikat!
A pite jellegzetes amerikai sütemény. Az őszi-téli időszakban nálunk is sokféle készül, az egyszerű – de nagyon finom – almástól a kicsit különlegesebb sütőtökösön át a fügésig. Ha azt szeretnéd, hogy még finomabb és még szebb legyen a pitetészta, eláruljuk, mit tegyél a tésztába.
Nehéz feladat a gyümölcsvásárlás, hiszen a legtöbb áruházban komoly mennyiségű, eltérő színű, ízű, állagú, és ennek megfelelően különböző érettségű gyümölcsöt találsz még fajtán belül is. Hogy melyik az érett, néha nem könnyű eldönteni. Segítünk választani!
Kevés olyan ember él a földön, aki ne szeretné az amerikai palacsintát. Ha egy jó nagyítóval mégis találunk egyet, akkor a desszerttel való ellenszenve azért alakulhatott ki, mert még nem kóstolta azt. Ha az utóbbiak táborát erősítitek, akkor ideje ezen változtatni, hiszen reggelire is tökéletes, főleg ha megkínáljuk egy kis tejszínhabbal, némi gyümölccsel, vagy juharsziruppal, esetleg vajjal. Egyetlen dolgon szokott elcsúszni a recept, ami nem más, mint a palacsinta puhasága. Erre hoztunk most egy szuper megoldást.
A sertéskaraj az egyik legkedveltebb húsféle: zsírszegény és igen változatosan elkészíthető. Ha csonttal együtt vesszük, problémát okozhat a hús lefejtése. Hentes Robi TikTokra feltöltött videójában megmutatja, hogyan lehet gyorsan, precízen kicsontozni a karajt.
Te sem mosogatnád el az edényeidet koszos mosogatószivaccsal, igaz? Akkor a mosogatógéped tisztítására is érdemes fokozottan odafigyelned! Ha ugyanis ezt az egy dolgot nem takarítod rendszeresen, szinte ugyanazt éred el, mintha piszkos szivaccsal mosnád át a tányérokat.
Talán nem is létezik olyan magyar ember, aki ne szeretné a rántott húst. Frissen, miután kiemeltük a serpenyőből és leitattuk róla az olajat, akkor az igazi! Melegen még a panír is ropog a fogunk alatt, a gőzölgő hús pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Na de mi újság a kalóriákkal? A panír bizony hizlaló lehet, hacsaknem az alábbi módszerrel készíted el ezt a vasárnapi ebédre szánt klasszikust.
A rizs egy olyan közkedvelt köret, ami szinte bármilyen sült hús vagy pörkölt mellett jól működik. Az elkészítése azonban sokszor okoz bosszúságot azoknak is, akiknek a legtöbb esetben olyan pergős lesz a végeredmény, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Azért, hogy a rizs textúrája minden esetben hibátlan legyen és ne érjen minket meglepetés, érdemes bevetni az alábbi praktikát.
Vannak olyan zöldségek, amik akár hónapokig is elállnak úgy, hogy le sem kell fagyasztanunk őket. Ezek közé tartozik a burgonya is - csak az nem mindegy, hogyan tároljuk!
Az őrületbe kerget a ragasztómaradvány a befőttesüvegen? Van egy tuti tippünk! A brightly.eco TikTok-csatornán nemcsak hasznos háztartási praktikákat találunk, de minden trükk a fenntarthatóság jegyében született.
Ugyan már vége a húsvétnak, de a találásra nem csak az ünnepekkor fontos figyelmet fordítani.
Az ősz egyik legnépszerűbb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. Csak egy baj van vele: nem éppen a legkönnyebb meghámozni. Most viszont mutatunk pár trükköt, melyekkel pillanatok alatt megszabadíthatod a héjától.
Nem túlzás kijelenteni, hogy talán a csirkemell az egyik legsokoldalúbban elkészíthető hús a konyhában. Számtalan módját ismerjük felhasználásának, de a fűszerek és a hozzá adott szószok is igen változatossá teszik. Az egyetlen buktató, ha csirkemellel dolgozunk, hogy könnyen kiszáríthatjuk. Nos, most ennek bakinak az elkerülésére hoztunk egy szuper praktikát.
Rohamosan közeledik a karácsony, és aki vendégeket vár, az tudja jól, hogy mennyi munka előzi meg a tökéletesen megterített asztalt. A sütés-főzés kimerítő munka, és aki az ünnepek idején a konyhában kénytelen robotolni, nos azt járja át legkevésbé a karácsony szelleme.