Az egyetlen dolog, amit minden hó elsején meg kellene tenned a mosogatógépeddel

default user icon
MME
Te sem mosogatnád el az edényeidet koszos mosogatószivaccsal, igaz? Akkor a mosogatógéped tisztítására is érdemes fokozottan odafigyelned! Ha ugyanis ezt az egy dolgot nem takarítod rendszeresen, szinte ugyanazt éred el, mintha piszkos szivaccsal mosnád át a tányérokat.

Az egyetlen dolog, amit érdemes havonta tisztítanod a mosogatógépben, az nem más, mint a szűrő. Ebben ugyanis könnyedén elakadhatnak az ételmaradékok, amik visszakerülhetnek a mosogatógépbe, és újra rátapadhatnak az edényekre. Ha viszont ügyelsz rá, hogy minden hónapban egyszer - például minden hónap elsején - kitisztítsd, elkerülheted a koszos mososgatószivacs-hatást.

A szűrő tisztítása

1. Keresd meg a szűrőt a mosogatógépben, és vedd ki! Általában a mosogatógép alján található és felnyitható vagy eltolható tető fedi. Ha elsőre nem találod, akkor érdemes utánanézned a mosogatógéped használati utasításában!

2. Ha kiszedted, akkor jöhet a tisztítás! Első körben puha kefével távolítsd el belőle az ételmaradékokat, majd áztasd ecetben kb. 20 percig - szuper filléres megoldás a vízkő ellen!

3. Végül alaposan öblítsd át és helyezd vissza a mosogatógépbe!

Nem is olyan bonyolult, igaz? Csak néhány perccel hosszabbítja meg a takarítást, az edényeid viszont garantáltan illatosak és kristálytiszták lesznek utána.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss