Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Nincs ember, aki ne szeretné a melegszendvicset! Szüleink jól ismerik a klasszikus szendvicssütőt, mellyel könnyen megégethette magát az ember, ám isteni falatok készültek benne. A modern verziók biztonságosabbak, ám sokkal nehezebb tisztán tartani azokat!
Cikk
MME
A krumplipüré az a köret, amivel a leggyakrabban találkozhatunk egy kiadós ebéd főfogásának köreteként. Legyen szó fasírtról, rántott húsról vagy valamilyen sültről, biztosan jól fog működni, már ha jól van elkészítve. Természetesen mindenki a saját receptjére esküszik, ám ha tényleg a tökéletes krumplipüré a cél, akkor érdemes az alábbi hozzávalóval is kipróbálni.
Amikor csak gyorsan szeretnél összedobni egy könnyű ebédet vagy vacsorát, időrabló feladatnak tűnhet a saláta mosása és szárítása. Függetlenül attól, hogy boltban vagy termelői piacon szerezted-e be, előre csomagoltat vagy frisset választottál, a salátát érdemes fogyasztás előtt megmosni, ugyanis különféle szennyeződések, sőt akár rovarok is rejtőzhetnek a levelek között.
Főzelékek, mártások és sütemények hozzávalói között gyakran szerepel a kukoricakeményítő. Mit tehetünk, ha szükség lenne rá, de éppen nincs otthon? Helyettesítsük bátran a következő összetevők valamelyikével!
Rizst főzni nem egy nagy ördöngösség, mégis érdemes észben tartani pár dolgot, hogy tökéletes és pergős legyen a végeredmény. Sokan azonban nem szeretik a sima főtt rizst, esetleg unják az ízét. Nos, nekik hoztunk most egy trükköt, amivel új szintre lehet emelni ezt a köretet!
Ha te is imádod a sült krumplit - akár rántott vagy sült húsok mellé köretként, vagy akár önmagában is - és azt szeretnéd, hogy tökéletesen finom legyen, ne pedig olajos, akkor mutatunk egy szuper trükköt!
Fanny magazin
Nemcsak a kertben kell megküzdenünk a hangyainvázióval, hanem néha sajnos a lakásban is. A konyha kifejezetten veszélyeztetett terület, mutatjuk, hogyan irthatjuk ki őket!
Titokban te is csak azért használsz szárított zöldfűszereket, mert nincs türelmed a friss levek eltávolításához a szárról? Akkor mutatjuk a legtutibb módszert, hogy mindig zsenge fűszerek kerüljenek az ételbe!
A krumplipucoló a világ egyik legegyszerűbb konyhai eszköze, így joggal gondolhatjuk, hogy annak használata sem igényel különösebb utánajárást, szaktudást. Mi is ebben a hitben éltünk egészen addig, amíg ez az új TikTok-videó fel nem rázott minket a Csipkerózsika-álomból. Ezentúl mi is így fogunk dolgozni a burgonyahámozóval.
Nincs annál bosszantóbb, mint amikor az alufólia a tekercs közepén valahol elszakad vagy leragad, és csak cafatokban tudjuk letépni. Ilyenkor nem csoda, ha sokan az egészet a kukába hajítják, de van egy pofonegyszerű trükk, mellyel megmenthető az alufólia!
Itt a szezon, indulhat a baracklekvár főzés – feltéve, ha maradt a fán néhány szem, vagy tudtál viszonylag olcsón beszerezni annyit, hogy érdemes legyen nekiállni a munkának. A nagy kérdés már csak az: te hogyan főzöl lekvárt ebből a fantasztikus gyümölcsből?
A fagyasztó egyike a leghasznosabb konyhai berendezéseknek. Hosszan eltárolhatjuk a fagyóban a húsokat és a gyümölcsöket, a mirelit pizzákat és egyéb készételeket, de lefagyaszthatjuk a maradékokat is, nem beszélve a fagyikról és a jégkockákról, melyeknek szintén ott a helye.
A tésztafőzés egyszerűnek tűnik, ám közel sem gyerekjáték. Nagyon sok mindenre oda kell figyelni ahhoz, hogy tökéletes legyen a főtt tészta, kezdve a tészta kiválasztásától, a sós vízen át a pontos főzési idő betartásáig. Nem véletlen, hogy könnyű hibázni.
Ha a reggeli rohanásban elfelejtjük kiöblíteni a bögrét, vagy netán a lefekvés előtt kortyolgatott teából marad egy kevés a csészében, akkor biztosra vehetjük, hogy pár órával később olyan makacs foltot hagy maga után a tea, hogy nincs az a mosogatószer, ami képes lenne eltüntetni.
Bárkivel előfordulhat, hogy megmarad egy kis uborka a hűtőszekrényben, mely napokkal a vásárlás után már nem túl friss, főleg nem ropogós. A fonnyadt uborkát sem kell azonban kukázni, ugyanis egy egyszerű trükkel új életet lehelhetünk bele.