Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy édesanya évi 300 ezret spórol azzal, hogy ősszel főzi a karácsonyi ebédet

default user icon
MME
Rohamosan közeledik a karácsony, és aki vendégeket vár, az tudja jól, hogy mennyi munka előzi meg a tökéletesen megterített asztalt. A sütés-főzés kimerítő munka, és aki az ünnepek idején a konyhában kénytelen robotolni, nos azt járja át legkevésbé a karácsony szelleme.

A karácsonyt megelőző roham elkerülésére, és a megterhelő konyhai robot ellen eszelt ki egy zseniális trükköt egy brit édesanya. A 33 éves Tahnee Beck összesen hét embert lát majd vendégül karácsonykor, és már ősszel, pontosan szeptember közepén elkezdte készíteni az ünnepi fogásokat.

Korábban napokat robotolt a konyhában

Tahnee-nak elege lett abból, hogy miközben készíti a finom fogásokat és szeretettel főz a családjára, közben számára semmi ünnepi nincs a karácsonyban. A napjai a konyhában teltek és nem tudja élvezni az ünnepet. Ezért kitalálta, hogy jó előre felkészül az ünnepre, és amit csak lehet, azt korábban megfőz vagy megsüt, majd lefagyasztja.

A fiatal, kétgyermekes anyuka az idei karácsonyra már elkészített és lefagyasztott húsgolyókat, édes-savanyú szószt, narancs- és dinnyesalátát, sőt az ünnepi tortát is megsütötte már négyféle különböző keksszel együtt. Tahnee nemcsak kész ételeket tett a fagyóba, hanem előkészített alapanyagokat is, így a vöröskáposzta és az alma is csak arra vár, hogy majd feldolgozza.

Egész évben a karácsonyra készül

Tahnee nemcsak időt, hanem pénzt is spórol, ugyanis sok alapanyagot akkor szerez be, amikor az éppen akciós vagy szezonális, így tehát olcsóbb, mint karácsony előtt lenne. Ezeket feldolgozza és szintén lefagyasztja – olvasható a Sun cikkében. Legyen szó az év bármely időszakáról, Tahnee Beck nemcsak aznapra, hanem az ünnepekre is gondol, így pedig számítása szerint az elmúlt hét évben csaknem 5000 angol fontot, átszámítva 2,2 millió forintot spórolt, ez pedig évente 300 ezer forintot jelent.

Borítókép: Illusztráció/Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek