Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a tuti trükk: így hámozd meg pofonegyszerűen a sütőtököt

default user icon
MME
Az ősz egyik legnépszerűbb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. Csak egy baj van vele: nem éppen a legkönnyebb meghámozni. Most viszont mutatunk pár trükköt, melyekkel pillanatok alatt megszabadíthatod a héjától.

Ha a sütőtököt a sütőben készíted el, akkor nem kell pepecselned a hámozásával, hiszen a sült tök héját pofonegyszerűen lehúzhatod hidegen és melegen is.

Ha viszont például tésztaszószt készítenél belőle, párolni vagy főzni szeretnéd, akkor nincs menekvés, mindenképp meg kell szabadulnod a héjától. Ez pedig nem kis feladat, hiszen a zöldség lehet méretes, ráadásul elég kemény, könnyen megcsúszhat rajta a kés. A Ripost trükkjeivel azonban emiatt sem kell aggódnod!

Extra erős hámozót használj

Nagyon fontos, hogy erős anyagból készült, éles hámozót használj, a legjobb pedig ha olyat választasz, ami késre emlékeztet, így a hüvelykujjaddal meg tudod támasztani a tököt és nem fog ide-oda csúszkálni pucolás közben.

Késsel a legegyszerűbb meghámozni

A késsel való hámozáshoz minél élesebb, kisebb pengéjű kést érdemes választani. A tököt darabold fel a hámozás előtt úgy, hogy egyenes legyen a vágott felület, hiszen így stabilan fog állni a vágódeszkán. Fektesd le héjával felfelé, és felülről lefelé haladva, csíkokban szabadítsd meg a héjától.

Tedd be a mikróba a tököt

Ha nem probléma, hogy kicsit megpuhul a tök, akkor érdemes betenni a mikróba hámozás előtt, ugyanis így sokkal könnyebben meg tudod pucolni. Szurkáld meg a tököt pár helyen egy villával, majd állítsd a mikrót a legmagasabb fokozatra és hagyd bent a tököt 5 percig. Így pofonegyszerű lesz a hámozás!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss