Azt már régóta tudjuk, hogy szinte bármilyen hozzávalóval isteni finom rántotta készíthető. Persze, elsősorban a friss alapanyagokat preferáljuk, de a maradékmentés és a spórolás jegyében a megmaradt ételeket sem hagyhatjuk figyelmen kívül.
Ha nekünk éppen pizzánk van a hűtőben, legyünk bátrak, és használjuk azt a rántottához! Ami a tésztán van, a kolbász, a szalámi vagy egyéb húsfélék, a sajtok, a zamatos paradicsomszósz, a zöldségek minden nagyon finom és mehetnek a tojásrántottába. Kenyeret, pékárut pedig általában eszünk a rántottához. (Hogy a bundáskenyérről már ne is beszéljünk...) Gondoljuk végig: a pizzarántottában mindez egyben megtalálható!
Az elkészítése nem bonyolult: vágjuk fel a pizzát apró falatokra és pirítsuk meg. Ha kevés a pizza, szedjük le egy kés segítségével a feltéteket, és keverjük el egy kevés tejjel. Melegítsük alacsony hőfokon. Közben a tojásokat habosítsuk fel, öntsük forró zsiradékba, adjuk hozzá a meleg tejes feltétet, az apró kockára vágott pizzatésztát és kevés felaprított kenyeret.
Tökéletes választás reggelire vagy akár uzsonnára is.