Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ezt teszed a pitetésztába, nemcsak finomabb, de szebb is lesz a végeredmény

default user icon
MME
A pite jellegzetes amerikai sütemény. Az őszi-téli időszakban nálunk is sokféle készül, az egyszerű – de nagyon finom – almástól a kicsit különlegesebb sütőtökösön át a fügésig. Ha azt szeretnéd, hogy még finomabb és még szebb legyen a pitetészta, eláruljuk, mit tegyél a tésztába.

A világ minden táján imádják a gyümölcsös, krémes pitéket, nincs ez másként nálunk sem. Ahhoz, hogy igazán finom, omlós legyen a tészta nem kell más, mint egy kevéske alkohol – ugye, erre nem gondoltál?

Ahhoz, hogy a pitetészta tökéletes legyen, fontosak az arányok. A pitetésztának is nevezett omlós gyúrt tészta fő alkotóelemei a liszt, a vaj és a porcukor. A cukrászok aranyszabálya szerint 3 rész liszthez 2 rész vaj és 1 rész cukor kell. A vajat ugyanannyi margarinnal vagy a vaj 80 százalékát kitevő zsírral helyettesítheted. Gluténmentes diéta esetén kukorica-, rizs- és mandulalisztet, illetve ezek keverékét használhatod. (Sós pitéknél hagyd el a cukrot, és tegyél 1 tk sót a tésztába. )

Ha a recept összeállítása során pár csepp alkoholt, whiskyt, rumot, esetleg pálinkát adsz a tésztához, könnyebben tudsz dolgozni vele. Az íze nem változik a tésztának, az állaga viszont igen – garantáltan jobb és finomabb lesz. Próbáld ki!

TIPP:

A kevés alkoholt csak óvatosan adagold a tésztához, mert előfordulhat, hogy picit ragadósabb lesz, mint máskor. Hűtés után azonban jól kezelhető lesz, könnyen tudsz vele dolgozni, a végeredmény pedig finom és látványos.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss