Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 dolog, amit soha ne csinálj a papírtörlővel!

default user icon
MME
Van néhány olyan helyzet, amikor nagyon jól jön a papírtörlő a háztartásban - például edényeket vagy bútorokat is könnyen takaríthatunk vele. Felhasználása igen sokoldalú, de azért nem javasolt mindenre. Ráadásul mivel nem kifejezetten környezetbarát, érdemes spórolni vele. Mutatjuk, mi az, amiket soha ne csinálj vele!

A papírtörlő sok háztartásban igen vonzó és hatásos segédeszköznek tűnhet sokoldalúságának köszönhetően. Ám ne feledkezzünk meg arról sem, hogy aránylag rövid életciklusa miatt nem túl gazdaságos a szövetből készült mosható változata mellett, és vannak felületek, ahol kifejezetten árthatunk is a használatával. Most ezeknek jártunk utána.

 

Ne használd durva felületű vagy éles tárgyak tisztításához

Ha például fából készült vágódeszkát, sajtreszelőt vagy egy kést próbálsz megtisztítani a papírtörlővel, akkor könnyen elszakadhat, ezért érdemes a durva felületű, éles tárgyakat inkább ronggyal áttörölni, így biztosan nem fogod elpazarolni a papírtörlőt.

Ne használd elektronikai eszközök képernyőjének tisztításához

A papírtörlő jobban dörzsöl, mint gondolnád. A használatakor fellépő mikrokarcolások megelőzése érdekében inkább válassz mikroszálas vagy velúr kendőt a TV, a laptop vagy a telefon tisztításához.

Ne használd tükrök és ablakok tisztításához

Ha papírtörlővel tisztítod meg a tüköröket vagy bármilyen üvegfelületet, az foltokat és papírdarabkákat hagyhat maga után. Válassz inkább mikroszálas kendőt!

Ne használd szemüvegek lencséjének tisztításához

Mivel a papírtörlőnek nagyobb a dörzsölő hatása, mint gondolnánk, így nem érdemes vele megtörölni a gyakran védőfóliával bevont szemüveglencséket vagy napszemüvegeket. Ezekhez használj inkább lencsetörlőt!

 

Ne itasd fel vele a szőnyegre kiömlött folyadékot

A nedves papírtörlő és a szőnyeg párosa nem jó ötlet, ugyanis ha a papír elázik, akkor a papírdarabkák beleragadhatnak a szőnyegbe. Ha kiömlött valami, inkább ronggyal kezdd el felitatni a foltot.

+1 Ne húzd le a WC-n

Bár például a házi kedvencek bepiszkítása esetén jó szolgálatot tesz a papírtörlő, takarítás után nem érdemes lehúzni a papírt a WC-n, ugyanis könnyen eldugulhat miatta a lefolyó. A papírtörlőt minden esetben a szemetesbe érdemes kidobni.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss