Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így lesz laza és magas a habcsók

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz tökéletes a habcsók!

Ha azt szeretnéd, hogy a habcsókod - vagy akár a karácsonyi habkarikád - laza és magas legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt!

Tipp: Mielőtt a habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, tegyünk hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.

Próbáld ki a habcsók alapreceptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz!

Habcsók - alaprecept

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 mk só
  • 2 ek citromlé
  • 1 bögre cukor

Elkészítése:

1. A habcsók alapreceptjének elkészítéséhez egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét. (Itt mehet hozzá a csipetnyi sütőpor!) A keverés közben hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd fokozatosan hozzáöntjük a cukrot is.

2. Amikor a tojásfehérje már egészen kemény, habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat egymástól lehetőleg nagyjából azonos távolságra. A habcsókok picit még nőnek a sülés közben.

3. 100 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt készre sütjük, szárítjuk a kívül roppanós, belül omlós finomságokat.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss