Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A porcukor kedvelt cukrászati hozzávaló, amellyel nemcsak édesítjük a süteményeket, hanem díszítőelemként is használjuk. Ám gyakori, hogy a szép cukorszórás néhány órán belül megolvad a desszert tetején, „elcsúfítva" a legszebb remekművet is. Most eláruljuk, mitől marad csoda szép a cukorréteg!
Nem túlzás kijelenteni azt, hogy ha lapul egy hibátlan gofri recept a konyhád fiókjában, akkor az bizony egy aranyat ér. Kevés ettől tutibb reggeli létezik a világon, hiszen azon túl, hogy isteni finom, kevés munkát igényel az elkészítése. Kategóriájában talán csak a palacsinta lehet az egyetlen kihívója. Íme, a recept:
Mindmegette
Az életlen, csorba pengéjű késnél nincs veszélyesebb, és nemcsak a felszelni kívánt zöldséget vagy gyümölcsöt teheti tönkre, de nagyobb eséllyel okozunk magunknak sérülést, mint egy jól funkcionáló késsel. De mi a teendő, ha nincs otthon késélező? Videón mutatjuk a zseniális bögrés trükköt!
Videó
Kivit már biztosan pucoltatok ti is. Ám ha úgy gondoljátok, hogy a megfelelő, pontosabban a legegyszerűbb technikát alkalmazzátok, akkor több mint valószínű, hogy most tudunk mutatunk egy sokkal jobbat.
Biztos neked is okozott már bosszúságot, hogy miután megvetted a friss gyümölcsöt a boltban vagy a piacon, az bizony néhány nap elteltével megbarnult, rosszabb esetben megpenészedett és idő előtt a kukában végezte. Most viszont nagyon úgy fest, hogy egy élelmiszerkutató megoldást talált erre a problémára.
Nem szükséges drága és az egészségre ártalmas tisztítószereket bevetned ahhoz, hogy ragyogó tiszta legyen a konyhád. Ha kíváncsi vagy, hogy mivel érheted el azt, hogy ragyogjanak az eszközeid használat után is, akkor jó helyen jársz.
Habár félünk a kórokozóktól és úgy gondoljuk, hogy a legveszélyesebbek a nyilvános helyek, rengeteg baktérium képes megtelepedni olyan hétköznapi, otthoni tárgyakon, mint a mosogatószivacs, a konyharuha vagy éppen a törölköző.
Feldőlt a műanyag flakon, és kifolyt az étolaj? Esetleg leejtetted az olívaolajos üveget? A takarítás rémes. Vagy mégsem? Vannak olyan szuper szerek, amelyekkel könnyedén felszedheted a földről vagy a padlóról a sikamlós anyagot. A jó hírünk az, hogy ezek nagy eséllyel a te konyhaszekrényedben is megtalálhatók.
Te is arra törekszel a teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyerednél, hogy ne túl tömör, hanem inkább kicsit levegősebb legyen? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi a pék, most erre a problémára mutat egy kiváló praktikát.
Van néhány olyan helyzet, amikor nagyon jól jön a papírtörlő a háztartásban - például edényeket vagy bútorokat is könnyen takaríthatunk vele. Felhasználása igen sokoldalú, de azért nem javasolt mindenre. Ráadásul mivel nem kifejezetten környezetbarát, érdemes spórolni vele. Mutatjuk, mi az, amiket soha ne csinálj vele!
Vízkereszttől hamvazószerdáig egymást követik a vigasságok és a lakomák, amelyek elképzelhetetlenek az édes farsangi finomság, azaz a fánk nélkül.
Sok recepthez a szétválasztott tojásnak csak a sárgájára vagy csak a fehérjére van szükség. De mit tegyünk a megmaradt résszel? Semmiképp se dobjuk ki, inkább használjuk fel citromkrémben, tiramisuban, vagy éppen tojáslikőrben!
Ragad az ujjad, rátapad a héj, és még mindig nem pucoltad meg a fokhagymát. Ismerős helyzet, ugye? A fokhagymapucolás nem túl hálás feladat, de van egy pofonegyszerű módja. Mutatjuk!
Kétségkívül a mosogatógép az egyik leghasznosabb konyhagép, azt viszont nem árt figyelembe venni, hogy nem minden konyhai eszközt tisztíthatunk meg vele. Íme 8 dolog, amit tilos beletenni, ezeket inkább kézzel érdemes elmosogatni.
A vajat néha érdemes megbolondítani extra fűszerezéssel: a fokhagyma az egyik leggyakrabb használt ízesítő, ami nagyon jól harmonizál a vajjal. A fokhagymás vajat kenheted pirítósra, teheted szendvicsbe, készülhet belőle szósz és mártogatós, de akár süthetsz benne zöldségeket, húsokat is. Ha egy dolgot megteszel, még finomabb lesz a végeredmény – cikkünkből megtudhatod, mi az!