Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A leves, amely nélkül nem is lehet igazi a vasárnapi ebéd: a hús- vagy csontleves. Gazdagon, sok zöldséggel, soktojásos levestésztával. A leves, amit mindenki picit másképp készít. Mindenkinek megvannak a maga trükkjei és praktikái, amit szerencsés esetben el tudott lesni a nagyitól vagy az anyukájától.
Rozsnyai Gabriella
Cikk
Hogy lesz omlós a csirkemell? Mit kezdj a használt kávézaccal? Hogyan fő meg gyorsan a bab? Összeszedtünk 10 hasznos praktikát, ami megkönnyíti az életed a konyhában.
Március elsejére rögtön rávágjuk, hogy a tavasz első napja, egyre kisebb eséllyel fagyunk meg az utcán Dávid napján. De van egy kis nép, amelyet Arany János is Wales-be, jobban mondva versbe foglalt: március elsején ünneplik a walesiek védőszentjüket, Szent Dávidot. És ennek gasztronómiai kötődése is van!
Fizer János
Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni!
Vass Lászlóné
Nem szereted bolti leveskockákat, de a gyorsan előállítható leveseket, mártásokat, főzelékeket annál inkább? Mutatunk 4 különféle alapléreceptet, amit jégkockatartóban lefagyasztva, bármikor előkaphatsz, ha szükséged van rá!
Garantáltan megkapod a sarki boltban, elkészítéséhez pedig nem kell más csak egy nagy fazék és némi víz; és ha naponta egy csészényit elfogyasztasz belőle, a bőröd feszesebb, a hajad és a körmöd rugalmasabb, erősebb lesz. Bemutatjuk Halle Berry szépéség-elixírjét, a csontlevest.
Hiszel a nagyi és anyukád húslevesének csodatévő erejében? Akkor okvetlenül próbáld ki a hagyományos vietnami tésztalevest, ami minden bajt orvosol!
Vannak olyan ételek, amelyeket muszáj elsajátítania minden háziasszonynak. Egyszer az életben biztos mindenki főz húslevest, pörköltet vagy készít rántott karfiolt, rántott húst. 12 olyan alapétel receptjét válogattuk nektek össze, amely nem hiányozhat a háziasszonyok szakácskönyvéből.
Sys
Felmenőink egykor egy héten át ünnepi menüvel készültek a karácsonyra: halat, malacot és sok-sok mákot ettek. Hogy miért? Utánajártunk!
Folyton folyik az orrod? Fáradt vagy és ingerlékeny? Meglehet, hogy kimerült a szervezeted vitaminháztartása. Ha az immunrendszerünk erős és egészséges, elkerülnek minket a betegségek. Ehhez mutatunk vitalizáló ételeket!
Dr.Gondek Károlyné
Mikor máskor főzzünk laktató leveseket, ha nem télen? Ilyenkor extrán jól esik egy tányér gőzölgő finomság, főleg, ha hús- vagy májgombóc, sok zöldség, esetleg füstölt hús is van benne. Íme 15 recept, melynek mindenki hasznát veszi a hűvös időszakban.
Biró Sára
Megesik, hogy néha megfájdul a fejünk egy-egy pohár ital után, de az is előfordulhat persze, hogy többet iszunk a kelleténél és a másnap elviselhetetlennek tűnik. A világ tájain más és más módszerrel gyógyítják a túlivást - megmutatjuk, hogyan!
Németh Miklósné
A januári időszakban tökéletes választás egy jó kocsonya. A kocsonya klasszikus fogás, a zselírozásra alkalmas csontokból, bőrökből viszonylag könnyen elkészíthetjük a remegős fogást.
Sinka Endre
Hogy mi kell a húslevesbe? Először is jó minőségű alapanyagok! A levesünket befolyásolja, milyen húsból, milyen zöldségből, milyen fűszerekkel és mennyi ideig készült. Ismerjünk meg közelebbről néhány gyakran használt hús- és zöldségleves-alapanyagot!
WM
A velőscsont igazi klasszikus alapanyag. Krúdy is többször megénekelte, hogy velős csont nélkül a marhahúsleves mit sem ér, s valljuk be, a hidegebb idő beköszöntével újfent fővő vasárnapi húsleveseinkbe bizony érdemes néha belecsempészni a velőscsontot is.