Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyöngytyúkhúsleves

> 90 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, leszárított tyúkot egy nagyobb edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Felforraljuk, ezt követően pedig alacsony hőfokon, gyöngyözve főzzük. Megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Félidőben, úgy 1-1,5 óra között, amikor a hús már puhul, hozzáadjuk a zöldségféléket - kivéve a fagyasztott mixet - és tovább főzzük gyöngyözően, a hús és zöldségfélék teljes puhulásáig. A főzési idő így kb. 2-2,5 óra.
  3. A húst kivesszük, majd a levest egy tálalóedénybe szűrjük. Egy kisebb lábasba annyi levest teszünk, amennyiben a fagyasztott zöldségeket megpuhítjuk. A cérnametéltet külön kifőzzük. A leszűrt húslevesbe rakjuk az összes zöldségfélét.
  4. Tálaláskor a levesestányérban lévő metéltre merítjük a zöldséges húslevest és megszórjuk csíkokra vágott bébispenóttal.

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

5 TRÜKK, AMIVEL A HÚSLEVESED OLYAN FINOM LESZ, MINT A NAGYIÉ! >>> 

9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

Megjegyzés

Családi vagy egyéb eseményeken igazi különlegesség. A "gyöngyös-baromfi királynő". A főtt húst píríthatjuk, töltelékkel, mártással is tálalhatjuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek