Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tyúkhúsleves gazdagon

default user icon
Sys
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat megtiszítjuk és beáztatjuk 1/2 órára. A sárgarépát, a fehérrépát, a paradicsomot és a zellert megtisztítjuk és feldaraboljuk ízlés szerint.
  2. Egy 5 literes edénybe tesszük a húsokat és a hagymát egészben. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 3-4 l). Először nagy lángon melegítjük, amíg fel nem forr, majd mérsékeljük a lángot. Megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A habját mindig leszedjük egy szűrővel. Ha felforrt, beletesszük a zöldségeket és a felaprított petrezselymet. A zöldségek puhulásáig főzzük, és ha szükséges, tovább fűszerezünk. 
  4. A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük, és a leveshez kínáljuk.

TÁRKONYOS HÚSGOMBÓCLEVES EGYSZERŰEN>>> 

GULYÁSLEVES HÁZI CSIPETKÉVEL>>> 

KRUMPLIGOMBÓCOS LEVES>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss