Azt korábban már megírtuk, minek köszönheti az 51 éves Halle Berry, hogy simán letagadhat minimum 20 évet a korából - a genetikán túl: milyen diétát tart, mennyit és mit sportol, hogy két gyerek után ilyen elképesztően jó formában van.
Ám, hogy plasztikai műtétek nélkül hogyan tudja a bőrét ilyen ránctalannak és feszesnek megőrizni, azt eddig homály fedte - egészen mostanáig.
"Csontlé. Én erre esküszöm - fedte fel titkát Berry az amerikai Extra online tévéadásában. "Elképeszően egyszerű: lemész a heteshez, veszele egy csomó csontot: marha, sertés, teljesen mindegy, milyet. Felteszed egy nagy fazékban főni, lassú tűzön főzögeted 24 órán keresztül, aztán leszűröd, és megiszogatod. Telis-tele van kollagénnel, ami a bőr egyik legfontosabb, annak feszességéért és tömörségéért felelős alkotóeleme. Imádom!"
Nem Halle Berry az egyetlen, aki szerint a csontlé fogyasztása a bőrfiatalítás egyik legjobb eszköze: egy másik, ötven közelében járó hollywoodi bombázó, Jennifer Aniston is ezt, vagyis ennek a porított változatát teszi minden nap a reggeli turmixába.
"Érzem a különbséget: erősebbek a körmeim, a hajam kevésbé törik, a bőröm... nem is tudom. Ragyog. Úgy, ahogy csak a belülről táplált arcbőr képes" - nyilatkozta erről Aniston.
És, hogy a csontlé iránti rajongás nem alaptalan azt az Amerikai Bőrgyógyászok Szövetsége is alátámasztotta: a lassú főzéssel a csontból kinyert foyladék tele van kálciummal, D-vitaminnal és csészénként (2,5 dl) 9 gramm fehérjével, amit a test olyan esszenciális zsírsavakká alakít, amelyek erősítik és megőrzik a bőr és a csontok egészségét.
Kijelenthetjük tehát, hogy például a vasárnapi húsleves nem csupán finom, hanem maga az élet-elixír, így ajánlatos minél gyakrabban fogyasztani.