Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranyló húsleves

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, darabolt húst rövid ideig bő vízbe áztatva megmossuk, egy nagy, kb. 7 literes fazékbatesszük.Felengedjük3-3,5 liter hideg vízzel, megsózzukbeleengedjüka teatojást. Lassanfelforraljuk, takarékravesszüka hőfokot, a keletkezett habját kis fémszűrővelleszedjük.
  2. A zöldségeketmegtisztítjuk, a sárga- és fehérrépát hasábokra, a karalábét és zellert nagyobb cikkekre vágjuk, a kelkáposztát egészben hagyjuk, a vöröshagymának csak a külső barna héjátvesszükle és behasítjuk, a fokhagymagerezdeket, zöldpaprikát, paradicsomot egészben, a petrezselyem- és zellerzöldet csokorba kötve tesszüka levesbe. Gyöngyöző, nagyon lassú forralássalfőzzük4 órán át, a vége felécukorralízesítjük.
  3. Kicsitpihentetjük, közben a karalábét, zellert, kelkáposztát, vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és a zöld leveleketeltávolítjukbelőle. A feleslegesnek tartott zsiradékot a leves tetejéről evőkanállalleszedegetjük.
  4. Egy másik nagyobb fazékba sűrű szűrőn lassanátszűrjüka levest, a visszamaradt zöldségeket, a tyúkhúsdarabokkaláttesszük, a marha és a sertéshúst a csontrólleszedjük, csont nélkültesszüka leveshez.
  5. A levestésztát bő, sós vízbenkifőzzük, leöblítjük, leszűrjük, kb. 1 evőkanál leszedett zsiradékkal összeforgatjuk.
  6. Tálalásnál a tányérokba helyezünk a főtt tésztából, húsdarabokat, zöldséget teszünk bele és rámerjük a forró levest. További őrölt borsot és csípős paprikát kínálunk hozzá.

EGRI HÚSLEVES GAZDAGON >>> 

GAZDAG HÚSLEVES >>> 

 

Megjegyzés

A levesbe főzhetünk egy szem burgonyát is, én nem szoktam belefőzni, mert homályos lesz a leves a keményítőtől.

Kicsit macerás, de nagyon finom leves készül a kevert húsból. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss