Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsleves házi májgaluskával

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst megmossuk. A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt répákat, fokhagymát, zellergumót és zöldborsót.
  2. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és majd lefedve megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Mikor párolódott egy kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utánaízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük.
  3. Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót. A májat megmossuk, az ereket, hártyát levágjuk róla, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzátesszük a tojást, a zsemlemorzsát, a sót és borsot, és a reszelt hagymát, és szépen összekeverjük.
  4. Mikor a leves megfő, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és 5 -10 perc alatt készre főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk a levest.

még több isteni leves >>>

ISTENI LEVESBETÉTEK - 5 TÉSZTAFAJTA, AMI NEM HIÁNYOZHAT OTTHONRÓL! >>>

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

Megjegyzés

A hét bármely napjára ajánlom - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss