Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isteni levesbetétek - 5 tésztafajta, ami nem hiányozhat otthonról!

default user icon
MME
A leves története valószínűleg egyidős a benne lévő tésztáéval, hiszen ettől lesz laktató, amiután már csak egy desszert kell. Nézzük meg a klasszikus magyar levesbetéteket!

A magyar ebéd elképzelhetetlen leves nélkül. Leves és a második, illetve harmadik fogás. A leves történelme hosszú, de valószínűleg pontosan egyidős a benne lévő tésztákkal, melyek gazdaggá, laktatóvá teszik a leveket. Rengeteg féle levesbetét ismert, nézzük most a tésztákat!

Cérnametélt

Hosszúkás, spagettiszerű, csak annál sokkal vékonyabb tészta, a leggyakoribb levesbetét. Leginkább húslevesbe főzzük.

Eperlevél és kiskocka

A hús és -zöldséglevesek legkedveltebb tésztája ez az egymáshoz nagyon hasonló levesbetét, de tehetjük borsólevesbe is.

Lebbencs

Mielőtt a levesbe kerül, megpirítjuk, és természetesen leginkább lebbencsleves készül belőle.

Csigatészta

Elkészítése igen bonyolult és hosszadalmas. A 19. század közepén az eperlevél veszi át helyét, hiszen annak szélét csak derelyevágóval le kell vágni. Csontlevesbe tesszük leggyakrabban.

Betűtészta

A gyerekek kedvence és az iskolai menzák egyik örömforrása. A paradicsomleves elképzelhetetlen nélküle, hacsak nem tarhonya van benne.

Tarhonya

A megszárított tésztát lereszelik, így készül a tarhonya. Levesbetétnek, köretnek esszük, de a legtöbb "paraszti" egytálétel alapja is. Krémlevesekbe, leginkább paradicsomlevesbe illik.

Még több levesbetét>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss