hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cigánypecsenye másképp

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját vékonyra klopfoljuk, a szétnyomott fokhagymával, és sóval jól bedörzsöljük, majd éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A szalonnát egyforma szeletekre vágjuk, kakastaréj formájúra beirdaljuk, egy serpenyőben zsírjára sütjük. A zsírt külön edényben felfogjuk. A hagymát felaprítjuk.
  3. A bepácolt tarjaszeleteket a kisült zsír kisebb részén megsütjük. Ezt megtehetjük lefóliázott tepsiben is (ha nagyobb mennyiséget készítünk, ezt a megoldást is javaslom).
  4. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben feltesszük főni. A közben megsült tarjaszeleteket papírtörlőre szedjük, a munka további részében pihentetjük őket.
  5. Az előzőleg kisütött zsír nagyobbik részén, és a tarja szaftján, az apróra vágott hagymát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk ízlés szerint, majd a megfőtt, leszűrt, és szétnyomott, megtört krumplival, jól összeforgatjuk.
  6. A serpenyőben, amiben előzőleg a szalonnát kisütöttük, nagyon kevés félretett zsíron a felkarikázott paprikát enyhén megsütjük, kicsit megsózzuk, majd kevés balzsamecettel megöntözzük. Kevés petrezselyemzölddel a sült paprikakarikákat megszórjuk. A hagymás tört krumplival, a sült szalonnával, valamint a sült paprikával tálaljuk a tarjaszeleteket. 

Megjegyzés

Az étel komplett ebéd, az ismert cigánypecsenye enyhe átdolgozásával, mégis egyszerűén, a megszokottnál különlegesebb ízekkel kiegészítve. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek