Elkészítés: A céklákat alapos sikálást követően alufóliába csomagoltam, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütöttem. Mikor langyosra hűlt, gumikesztyűben meghámoztam, 1 cm-es kockákra vágtam. A paradicsomok héját bemetszettem, 2 percre forró vízbe dobtam, meghámoztam, és a céklával azonos méretűre daraboltam. Az uborkát szintén felaprítottam, a hagymát egészen finomra vágtam.
Minden zöldséget tálra halmoztam, óvatosan összekevertem.
Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalaztam, alaposan összeráztam, tálaláskor locsoltam a salátára.
Sajttal, felvágottal, hideg sültekkel remek vacsorafogás – kímélő napokon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!