Elkészítés: A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, becsomagoljuk fóliába, és 1 órát pihentetjük.
Ezután késsel egyenlő részekre vágjuk (5-6 szelet), minden részt kissé megnyújtunk, rudakat formázunk, 1 cm-es darabokra felszeleteljük, és villával megformázzuk. Bő, sós vízben megfőzzük.
Vajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük az apóra vágott paradicsomot és petrezselymet, majd a gnocchit. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre