Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

69 éves lett Bruce Willis: érdekességek a születésnapos akciósztárról

A világhírű akciósztár éveken át meghatározó és megkerülhetetlen ikonja volt a hollywoodi filmgyártásnak, ám két évvel ezelőtt afáziát, majd demenciát állapítottak meg nála, ezért a visszavonulás mellett döntött.

Bruce Willis március 19-én ünnepli a születésnapját, a világ pedig egy emberként izgul érte. Az egykori akciósztár egészségi állapota két éve, a súlyos betegség, az afázia megállapítása óta tartja izgalomban a közvéleményt, a család pedig érthető módon nem szeretne minden részletet felfedni, így védik Bruce Willist a kíváncsi tekintetek elől. A pletykalapok ennek ellenére rendszeresen írnak a színész állapotáról, a család pedig cáfolja a súlyos állításokat, bár azt nem tagadják, hogy leromlott Willis egészsége, és az afázia, valamint a demencia megnehezíti a mindennapjaikat, ám így is nagy a szeretet, és vannak boldog pillanataik.

Összegyűjtöttünk öt érdekességet a 69 éves, születésnapos Bruce Willisről, amiket lehet nem tudtál Hollywood egykori fenegyerekéről!

Bruce Willis amerikai állampolgár, de Németországban született

Bruce Willis édesapja a németországi Idar-Oberstein katonai bázison állomásozott, itt született meg 1955. március 19-én David és Marlene Willis első gyermeke. Miután két évvel később Willis leszerelt, a család visszaköltözött az Egyesült Államokba, ahol a családfő már nem katonaként, hanem hegesztőként és gyári munkásként kezdett dolgozni. Bruce tizenhét éves volt, amikor szülei elváltak.

A színpadon győzte le a dadogást

Bruce Willis gyerekként küzdött a dadogással, ráadásul pont tiniként kellett szembenéznie ezzel a problémával. A dadogása végül akkor kezdett enyhülni, amikor a drámaszakkörben a világot jelentő deszkákra lépett. Miközben a való életben tényleg küzdelmes volt számára a beszéd, az hogy kifejezze magát, a színpadon elmúlt a dadogása. A beszédhibát végül tanárai segítségével győzte le.

Dolgozott biztonsági őrként, magánnyomozóként, sőt csaposként is

Akárcsak édesapja, ő is kétkezi munkásnak állt. Bruce Willis biztonsági őrként kapott állást és munkáscsoportokat szállított a gyárba, ám amikor egyik kollégáját megölték, úgy döntött, hogy kilép. Folyamatosan járt a szereplőválogatásokra, meghallgatásokra, közben többféle munkát is elvállalt. Egyidőben zenélt, harmonikázott, sőt magánnyomozóként is dolgozott, ám nagy sikereit a bárokban, csaposként érte el. John Goodman már azelőtt ismerte Bruce-t, hogy mindketten befutottak volna, és úgy nyilatkozott a fiatal Willisről, hogy igazi show-t csinált, komplett társaságokat volt képes elszórakoztatni és New York egyik legjobb csaposa volt.

Halláskárosodást szenvedett a forgatáson

A színészek munkája veszélyes, sajnos sok esetben akár halálos is lehet. Bruce Willis a Drágán add az életed 1988-as forgatásán maradandó halláskárosodást szenvedett, amikor az egyik jelenet során közvetlenül a feje mellett sütöttek el egy pisztolyt.

Énekesként is megpróbált karriert építeni

Bruce Willis egyidőben megpróbált énekesi babérokra törni. 1987-ben megjelent első albuma, a The Return of Bruno című pop-blues lemez, amelyet két évvel később egy újabb korong követett, bár csak mérsékelt sikereket sikerült elérnie énekesként.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek