hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boldogi rózsafánk

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felverjük a tojásokat a cukorral, a sóval és a szódabikarbónával. Apránként beleszórjuk a lisztet, és fakanállal csomómentesre keverjük.
  2. A tejet kis adagokban a tojásos-lisztes masszához öntjük. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk.
  3. Lábasban vagy egy nagyobb serpenyőben, esetleg olajsütőben bő olajat forrósítunk. Beletesszük a rózsasütő formát is.
  4. Mikor kellően forró az olaj, kivesszük a formát, megmártjuk a tésztában, lecsepegtetjük, majd a forró olajba tesszük és rázogatva aranyszínűre sütjük kb. 30 másodperc alatt. Kivesszük, lecsepegtetjük a fánkot, majd villa segítségével leszedjük a fánkot a formáról egy darab konyhai papírtörlőre.
  5. Visszatesszük a formát a forró olajba 1 percre, hogy újra felforrósodjon, majd kisütjük a többi fánkot is az előző pontban leírtak szerint.
  6. Ízlés szerint porcukorral, őrölf fahéjjal megszórva kínáljuk a rózsafánkokat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss