3 tipp befőzéshez
- Csakis kifogástalan minőségű gyümölcsöt és zöldséget tegyünk el! Túlérett, ütődött, fonnyadt, penészes, netán erjedésnek indult darabok nem kerülhetnek a befőttesüvegbe.
- Nagyon fontos befőzési aranyszabály, hogy a munka megkezdése előtt minden eszközt mossunk patyolattisztára, mert akár egy parányi szennyeződéstől megpenészedhet vagy megromolhat, amit elteszünk! A profik azt tanácsolják, hogy a forró mosószeres vízben gondosan elmosogatott, vagy mosogatógépben tisztára mosott befőttesüvegeket főzzük ki 101-15 perc alatt annyi ecetes vízben, amennyi ellepi.
- Az elkészült befőtteket hűvös és sötét helyen tároljuk, ne érje őket közvetlen napfény! Ha így teszünk, hosszú ideig megőrzik a minőségüket.
MEGGYBEFŐTT TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL>>>
CSERESZNYEBEFŐTT EGYSZERŰEN>>>
LECSÓ-BEFŐTT ÉS PARADICSOMSZÓSZ - HÁZILAG!>>>
MÉZES KÖRTEBEFŐTT>>>
BIRSALMABEFŐTT>>>
SÁRGABARACKBEFŐTT>>>
FÜGE BEFŐTT>>>
FŰSZERES ŐSZIBARACKBEFŐTT>>>
PÁLINKÁS CSERESZNYEBEFŐTT>>>
Borítókép: Shutterstock