hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres őszibarackbefőtt

MME MME
40 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Megmossuk az őszibarackot, negyedekre vágjuk, kimagozzuk.
  2. Megpirítjuk száraz serpenyőben a mandulát és a fenyőmagot, majd összeforgatjuk a barackkal.
  3. A gyömbért megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
  4. A cukrot 1 liter vízzel, a citromsavval és a fűszerekkel feltesszük főni, és kellemesen savanykás szirupot főzünk belőle.
  5. A befőttes üvegeket forrásban lévő vízben 4-5 percre megmártjuk a tetejükkel együtt, sterilizáljuk.
  6. A mandulás barackot betöltjük az üvegekbe, rámerjük a forró szirupot. Lezárjuk, és visszatesszük a forró vízbe. 45 percig dunsztoljuk, majd hideg vizet csorgatunk rá, amíg kb. 35 fok alá hűl.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss