Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Nincs is jobb a házi meggybefőttel készült meggyes piténél vagy piskótánál, de még a meggyleves is finomabb, ha saját terményből csináljuk. Az viszont, hogy a meggy befőzése július elején, többnyire 30 fokos nyári hőségben zajlik, érthető módon sokaknak kedvét szegi. Most mutatunk egy autentikus, garantáltan tartósító, főzés nélküli meggyeltevési metódust. Íme a pincés meggy!
Sándor Andrea
Videó
Van, akiben fájó emlékeket idéz, míg mások mosolyogós nosztalgiával gondolnak vissza a menza egyik megosztó klasszikusára: a meggyszószra, amit főtt hússal és sós vízben főtt burgonyával tálaltak fel. Mi hisszük, hogy el lehet ezt úgy is készíteni, hogy azok is megszeressék, akik eddig viszolyogtak tőle - mutatjuk is a receptet! Pont olyan lesz, mint a nagyinál!
Rozsnyai Gabriella
Nem véletlen, hogy befőttet már a dédnagymamáink is készítettek, hiszen így a gyümölcsök a nyári hónapokon kívül is elérhetőek maradnak a számunkra. Bár sokan macerásnak tartják, valójában speciális eszközök nélkül is könnyen elkészíthető otthon. Íme, néhány zseniális befőtt receptet!
Biztosan van, aki mostanában tervezi, hogy belevág élete első szilvalekvárjának, ribizliszörpjének vagy épp barackbefőttjének elkészítésébe. Elsősorban nekik szolgálunk hasznos tippekkel, ám a rutinosok is találhatnak új és érdekes befőzési fortélyokat összeállításunkban.
PATAKY KRISZTINA
Wagensommer Alexandra
Orbán - Marosi
Friss meggyel sajnos csak májusban és júniusban találkozunk, így az év nagy részében maximum befőttként fogyaszthatjuk vagy a fagyasztott gyümölccsel dolgozhatunk.
A meggy szárából gyógytea készülhet, magjából fantasztikus melegítő párna, levelét régen pipadohánynak használták, gyantáját görcsoldóként ismeri a népi gyógyászat, a meggy fája pedig gyönyörű bútoralapanyag. Igazi szupergyümölcs!
Nem igaz, hogy a befőzés olyan bonyolult feladat lenne. Néhány alapszabályt kell betartani, és kezdődhet a tartósítás. A jól végzett munka örömét pedig télen érezzük majd!