hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baracklekváros-fahéjas rugelach

MME MME
65 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A krémsajtot, vajat, lisztet, sót, cukrot összedolgozzuk egy robotgéppel. Kettéosztjuk az adagot, majd becsomagoljuk folpackba, és legalább 2 órára, de jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ha lehűlt és összeállt a baracklekváros-fahéjas rugelach tésztája, lisztes felületen kinyújtuk mindkettőt, nagyjából kör alakúra. Felvágjuk 8-8 cikkelyre és mindegyikre lekvárt kanalazunk, majd feltekerjük a hosszabb végétől indulva, és kis kifliket készítünk.
  3. Egy egész tojást elhabarunk, megkenjük vele a kifliket, majd a tetejüket bőségesen megszórjuk a fahéjás cukorral, 180-190 fokos előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt.

Nézzétek videón, hogyan készül a baracklekváros rugelach

 

Ezek is érdekelhetnek