A porcukrot átszitáljuk. A tojásfehérjéket a kézimixer habverőjével kemény habbá verjük.
Evőkanalanként hozzáforgatjuk a porcukrot. A cukros habból félreteszünk 5-6 csapott evőkanálnyit (kb. 13 dkg) a csillagok megkenéséhez.
A többi tojáshabhoz hozzáadjuk a darált mandulát, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mandulaaromát, majd a kézimixer gyúrópálcájával összedolgozzuk.
Kb. 1 ek. porcukrot a munkafelületre szitálunk, kiborítjuk rá a mandulás masszát, és gombóccá formáljuk. A tésztát porcukros deszkán 5-10 mm vastagra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztából tetszőleges méretű csillagokat szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre pakoljuk. Közben a kiszúróformát meleg vízbe mártogatjuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. A maradék tésztát mindig összegyúrjuk, és újranyújtjuk. Tepsimérettől függően több adagban sülhet meg.
A félretett cukros tojáshabot ecsettel vastagon rásimítjuk a csillagokra. Az adagokat egymás után sütjük 150 fokra előmelegített sütőben, adagonként kb. 15-20 perc alatt. A kész csillagokat hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.
Nézd meg videón, hogyan készül a karácsonyi fahéjas csillag