Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas csillag

MME MME
> 90 perc
bonyolult
megfizethető
55 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A porcukrot átszitáljuk. A tojásfehérjéket a kézimixer habverőjével kemény habbá verjük.
  2. Evőkanalanként hozzáforgatjuk a porcukrot. A cukros habból félreteszünk 5-6 csapott evőkanálnyit (kb. 13 dkg) a csillagok megkenéséhez. A többi habhoz hozzáadjuk a darált mandulát, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mandulaaromát, majd a kézimixer gyúrópálcájával összedolgozzuk.
  3. Kb. 1 ek porcukrot a munkafelületre szitálunk, kiborítjuk rá a mandulás masszát, és gombóccá formáljuk. A masszát porcukros deszkán 5-10 mm vastagra nyújtjuk.
  4. A kinyújtott tésztából tetszőleges méretű csillagokat szúrunk ki, és 2-3 sütőpapírral kibélelt sütőlemezre pakoljuk. Közben a kiszúróformát meleg vízbe mártogatjuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. A maradék tésztát mindig összegyúrjuk, és újranyújtjuk.
  5. A félretett cukros tojáshabot ecsettel vastagon rásimítjuk a csillagokra. Az adagokat egymás után sütjük 150 fokra előmelegített sütőben, adagonként kb. 15-20 perc alatt. A kész csillagokat hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.
Ajánljuk még:


Ezek is érdekelhetnek

Friss