Előkészítjük az alapanyagokat, a gyömbért megpucoljuk, és lereszeljük, a fokhagymákat szintén megtisztítjuk, és lereszeljük, felhasználásig félretesszük.
A száraz páchoz egy tálba szórjuk a barna cukrot, a sót, a fokhagymaport, a kínai ötfűszerkeveréket, és a fahéjat. Az egészet összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az oldalasdarabokat, és megszórjuk a száraz fűszerkeverékkel, alaposan belemasszírozzuk, úgy, hogy mindegyik darab teljes felületét bevonják a fűszerek.
Egy alufóliával lefedjük a tepsit, és előmelegített sütőbe tesszük legalább 2 és fél órára, amíg a hús teljesen puha nem lesz.
Amíg a hús sül, elkészítjük a nedves pácot. Egy forralóedénybe szójaszószt öntünk, hozzáadjuk a rizsecetet, a kínai ötfűszerkeveréket, a gyömbért és a fokhagymát, elkeverjük, és közepes lángon forralni kezdjük. Ha forr, hozzáadjuk a mézet és a szilvalekvárt. Tovább főzzük, amíg sűrű szósz nem lesz.
Ha a hús a sütőben puhára sült, kivesszük a sütőből, és a darabok minden oldalát megkenjük az illatos páccal, majd visszarakjuk a sütőbe 15-20 percre, addig, hogy a pác szépen rátapadjon a hús felületére.
Nézd meg videón, hogyan készül az ázsiai fűszeres, ragacsos oldalas!
Az elkészült bitang jó oldalast szezámmaggal és frissen vágott újhagyma zöldjével tálaljuk. Fűszeres, egyszerre édeskés, savanykás és sós, nem lehet belőle eleget készíteni. Az ázsiai konyha és az oldalas rajongóinak kötelező elkészíteni! - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!