Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel fűszerezd a csirkecombot és olyan omlós lesz, mint még soha!

A csirkehús az egyik legnépszerűbb élelmiszer, nem véletlenül, hiszen könnyű vele bánni és igen ízletes fogás készíthető belőle. Ha azt szeretnéd, hogy a csirkecomb ne csak ünnepi, de extrán omlós is legyen, akkor mutatjuk, mivel fűszerezd a húst!

Karácsonykor sokan vesznek olyan alapanyagot, amit az év többi napján nem, vagy csak ritkán. Sajnos ide tartoznak a halfélék, de van, aki csak ünnepekkor vesz marhát, kacsát vagy libát, esetleg malachús. Nem kell azonban különleges húsféle ahhoz, hogy ünnepi ételt varázsolj az asztalra! Elég csak egy kis kreativitás, és bármiből karácsonyi főétel készíthető!

Ettől a fűszertől ünnepi és extrán omlós lesz a csirkecomb

A karácsonyi időszakhoz olyan fűszerek társulnak mint a szegfűszeg, a fahéj, a kardamom, de ilyenkor sokat használunk a citrusfélékből is. Ezek azok, melyek igazán jól passzolnak a húsokhoz, így a csirkéhez is. Ha úgy döntesz, hogy idén csirkecombot teszel az ünnepi asztalra, akkor tegyél a pácba narancsot, és olyan omlós és finom lesz a hús, mint talán még soha!

Így készíts ünnepi narancsos pácot a csirkecombhoz!

Egy kiló csirkecombhoz összesen két közepes narancs kell majd, melyeknek érdemes felhasználni a héját is, így olyat válassz, amely bio, azaz vegyszerrel kezeletlen, így emberi fogyasztásra alkalmas! Mutatjuk, mi kell a karácsonyi narancsos csirkecomb pácához!

  • 3 tk. só
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. rozmaring (vagy egy kisebb ág friss rozmaring)
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db közepes narancs
  • 2 dl olaj
  1. Lereszeljük mindkét narancs héját, az egyiknek kifacsarjuk a levét, a másikat pedig felkarikázzuk.
  2. A páchoz az olajat, a fűszereket, a felkarikázott vöröshagymát, a narancshéjat, a narancslevet és a narancskarikákat összekeverjük egy tálban, beleforgatjuk a húst és alaposan átmasszírozzuk, hogy mindenhol jól átjárja a fűszerkeverék. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tepsibe helyezzük a húsokat, kiszedjük belőle a narancskarikákat és 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Tipp: Féltávnál érdemes leönteni alóla a "vizet", majd az utolsó tíz percben, bőrös felével felfelé jól megpirítani, ropogósra sütni a csirkecombokat. Ha csirkecombfilét választasz, akkor féltávnál forgasd meg a húsokat és a végén süsd addig, amíg meg nem pirul.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss