Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kalocsai rétes palacsintával töltve

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük annyi szódavízzel, hogy a megfelelő állagot kapjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A meghámozott, lereszelt almát kinyomkodjuk, összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a kekszmorzsával.
  3. A zsemlemorzsát egy kevés vajon megpirítjuk, majd összekeverjük a lecsepegtetett meggyel, a cukorral és a fahéjjal.
  4. A diót leforrázzuk a cukros tejjel, majd összekeverjük a mazsolával.
  5. A palacsintát olajjal kikent, felforrósított serpenyőben a szokásos módon kisütjük, majd betöltjük a háromféle töltelékkel.
  6. Egy réteslapot nedves konyharuhára fektetünk, lekenjük olvasztott vajjal és ráfektetünk egy másik lapot, ezt is lekenjük olvasztott vajjal, azután a keskenyebbik felére elhelyezünk egy meggyes, mögé egy diós, a közepére pedig egy almás palacsintát. A réteslap két szélét a palacsintára hajtjuk, és óvatosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a többi réteslappal is.
  7. A réteseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük tojássárgájával, és 200 fokon, kb. 20-25 percig sütjük. Felszeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

MÉG TÖBB ISTENI DESSZERT >>> 

A TÖKÉLETES A PALACSINTA - MINDEN A RECEPTTŐL A MEGVALÓSÍTÁSIG >>> 

MÉG TÖBB RÉTES >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss