hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranygaluska (glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes, vegán)

70 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Allergének
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az aranygaluska tésztájához a liszteket, az utifűmaghéjat és őrleményt, a keményítőt, a sütőport és az édesítőt egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, és jó alaposan összedolgozzuk.
  2. Enyhén köleslisztes lapon kinyújtjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, az aljára szórunk a dióból, majd egy sorban, szorosan egymás mellé rajuk a tésztakorongokat, vékonyan beolajozzuk, majd megszórjuk dióval, majd újra tésztakorongok következnek, olajozás, diószórás, amig a tészta el nem fogy.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt megsütjük az aranygaluskánkat.
  5. A sodóhoz a kókusztejet lassú tűzön felmelegítjük, édesítjük, hozzáadjuk a növényi tejszínt, és összeforraljuk. 

 

Megjegyzés

Nagyon finom, több diétába is beilleszthető finomság. - Kiss Mona

Ezek is érdekelhetnek

Friss