A lisztet az 5 dkg cukorral, a sóval és az élesztővel elkeverjük, majd a meleg tejet, az 5 dkg olvasztott margarint és a tojást hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, 50 percig kelni hagyjuk.
A darált diót a maradék cukorral elkeverjük, egy hőálló tálat 2 evőkanál olvasztott margarinnal kikenünk. A megkelt tésztából margarinba mártott kanál segítségével apró galuskákat szaggatunk. A galuskákat először a maradék olvasztott margarinban, majd a darált dió és a cukor keverékében megforgatjuk, végül a hőálló tálba sorakoztatjuk.
Ha az alapanyagok elfogytak, és a tálunk megtelt, a tésztát további 20 percig kelesztjük, majd 175 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük, a vaníliás cukorral elkevert forró tejjel meglocsoljuk, és további 5 percre visszatesszük a sütőbe míg a cukros tej szépen rápirul.